Skip to main content

Tallinna Tervishoiu Kõrgkoolis tähistati rahvusvahelist farmaatsia päeva

Farmatseudiõppe 1.-3. kursuse üliõpilased ainete tuvastamise töötoas. Foto: Velve Tagger

Tallinna Tervishoiu Kõrgkoolis tähistati esmaspäeval, 25. septembril rahvusvahelist farmaatsia päeva, mis keskendub farmatseutidele ja nende rollile meie tervise parendamisel. Meditsiinitehnilise hariduse keskuse poolt oli päeva väärikaks tähistamiseks koostatud huvitav ja hariv päevakava, mida täitsid loengud ja töötoad.

Päev algas tudengite, õppejõudude ja töötajate jaoks harivate loengutega ekstemporaalsetest ravimitest (Ülle Tamming), ravimtaimedes leiduvatest pestitsiididest ja nende määramise-mõõtmise võimalustest (Laine Parts), usniinhappest ja selle määramisest Eesti samblikes (Artur Jõgi) ja inimkesksest apteegiteenusest Eestis (Kristiina Sepp).

Päev jätkus ülesannetega üliõpilastele 9 erinevas töötoas. Töötubade teemadeks olid sel korral valitud järgmised tegevused: pulbrite kaalumine, droogi koostisse kuuluvate taimede tuvastamine, ZnO salvi valmistamine, ravimtaimeteedes droogide tuvastamine, nõustamisülesannete lahendamine, taime tuvastamine mikroskoopilise preparaadi alusel, ainete tuvastamine välimuse ja lõhna järgi, apteegi- ja ravimitealane  viktoriin, lahuse mõõtmine.

Tegevusi ja nuputamist jätkus päeva lõpuni. 

Kohtumiseni järgmisel aastal farmatseutide päeval!