Skip to main content

Nele Kunderit tunnustati Tervisedenduse konverentsil aasta tervisedendaja tiitliga

Nele Kunder. Foto: tervis.ee

Eesti Tervisedenduse Ühing tunnustas 14. novembril toimunud Tervisedenduse konverentsil 2023. aasta tervisesõpra ja tervisedendajat. 2023. aasta tervisesõbra tiitel anti üle Tervise Arengu Instituudile ja aasta tervisedendajana tunnustati Nele Kunderit. 

Eesti Tervisedenduse Ühingu sõnul on Nele Kunder tõeline ekspert, kes on tervisedenduse valdkonda läbi erinevate rollide panustanud juba rohkem kui kümme aastat. „Olles nii tervisedendaja, tervisedenduse õppekava juht ja lektor, rahvatervise valdkonna nõunik ning ETÜ juhatuse liige, on teda alati iseloomustanud põhimõttekindlus, pühendumus ja kvaliteet. Tema põhjalikkus, analüüsivõime, professionaalsus, juhtimis- ja meeskonnatööoskus on igas mõttes positiivseks eeskujuks. Tema eestvedamisel ja initsiatiivile tuginedes on ellu viidud mitmed eriala arengut toetavad tegevused nagu näiteks tervisedenduse õppekava analüüs ja kaasajastamine, ettepanekud valdkondlikesse arengudokumentidesse ning õigusloomesse, koostöövõrgustiku hoidmine jpm. Nele on edumeelne, kiire ja lahendustele orienteeritud meeskonnamängija, kellele saab alati loota. On meie kõigi võit, et tema südameasjaks on just tervisedendus,“ kirjutas Eesti Tervisedenduse Ühing tunnustuse kohta.

Varasemalt on aasta tervisedendaja tiitliga tunnustatud: Hele Leek-Ambur, Elo Paap, Tiiu Härm, Liana Varava, Anu Kasmel, Mai Maser, Imbi Jäe, Vilma Tikerpuu, Ülle Laasner, Aili Laasner, Andrus Lipand, Sirje Vaask, Kaidy Aljama, Maiu Veltbach ja Alice Haava.

2023. aasta tervisesõbra tiitli pälvinud Tervise Arengu Instituut panustab ühingu hinnangul rahvatervise valdkonda igapäevaselt ja on pikaaegne partner paljudele osapooltele. Asutus on silma paistnud oma aktiivsuse poolest nii ühiskonnas laiemalt kui ka rahvatervise valdkonnas. Aasta tervisesõbra tiitliga on varem tunnustatud: Evelin Ilves, president Arnold Rüütel, saade „Ringvaade“, kontsern G4S, dr Merike Martinson, näitleja Henrik Kalmet, tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovski, Rimi Eesti Food AS, dr Margus Viigimaa, Tamo Vahemets, MTÜ Peaasjad, Tiina Tambaum ja saatesarja „Selge pilt“ saatemeeskond.

Vaata rohkem: Eesti Tervisedenduse Ühing