Skip to main content

GALERII | Tallinna Tervishoiu Kõrgkool osales Tallinna lennujaamas suurel koostööõppusel

 

Tallinna Tervishoiu Kõrgkooli eestvedamisel toimus 30. septembril Tallinna lennujaama territooriumil koostööõppus, kus harjutati lennuõnnetuses kannatanutele abi andmist. Lisaks Tallinna Tervishoiu Kõrgkooli õpilastele ja Tallinna lennujaama päästemeeskonnale ja koordineerimiskeskusele osalesid õppusel ka Päästeamet, Häirekeskus, Politsei- ja Piirivalveamet, Tallinna Kiirabi ning Lennuliiklusteeninduse AS.

Õppus toimus Tallinna lennujaama pääste harjutusväljakul, mis asub lennujaama idapoolsel alal Suur-Sõjamäe tänava lähistel ning seal harjutati esmase triaaži tegemist. Lisaks harjutati lennujaama päästeteenistuse reageerimist lennuõnnetusele, lennuki mootori põlengu kustutamist, suitsusukeldumist lennukisse, kannatanute transporti sündmuskoha ja ravipunki vahel, sündmuskoha staabi moodustamist ning ametkondade koostööd ja päästeteenistuse hoone kasutuselevõttu ravipunktina.

Koostööõppused, kus osalevad erinevad ametkonnad ja meie koostööpartnerid, on väga vajalikud tagamaks kriisiolukordades koordineeritud koostöö, teadmiste ja oskuste täiendamise, kiirema tõhusama reageerimise sündmustele, kommunikatsiooni ning erinevate kriisiolukordade ennetamise ja haldamise. Koostööõppus ei häirinud lennuliiklust ega tavapärast lennujaama tööd.

Vaata galeriid koostööõppusest SIIN.