Skip to main content

Kolm kõrgkooli õppejõudu on alustanud doktoriõpet tervisetehnoloogiate- ja teenuste ning digilahenduste valdkondades

 

Meil on rõõm teavitada, et Tallinna Tervishoiu Kõrgkooli kolm töötajat on astunud doktoriõppesse ning saanud doktorõppe projektide elluviimiseks rahastuse Sektoritevahelise mobiilsuse toetamise meetmest (SekMo). Projekte kaasrahastab Euroopa Liit.

Projekt: Tehnoloogiarikkas õpikeskkonnas õppimine ja õpetamine õe õppekavas
Toetuse summa: 93 465,42€
Sisu: Seoses suurenenud õppijate arvuga on õe õppesse integreeritud erinevaid digitaliseeritud õppevorme, nagu veebikursused ja simulatsioonõpe, kus teooria on seotud praktiliste tegevustega. Projekti eesmärk on mõista, milline oleks tehnoloogiarikkas õpikeskkonnas õpetamiseks parim võimalik õppemeetodite valik. Uurimistöö tulemused võimaldavad kavandada muudatusi õe õppekavas, mille tulemusel saavad õeks õppijad kvaliteetsema hariduse ning patsiendid/kliendid seeläbi kvaliteetsema tervishoiuteenuse.

Projekt: Ohutuskultuuri juhtimise erinevate aspektide eristamine - strateegilise juhtimise lähenemisviis tervishoiuorganisatsiooni patsientide ja töötajate ohutuseks
Toetuse summa: 61 347,75€
Sisu: Teadustöö raames kavandatakse ohutuskultuuri juhtimisraamistiku loomist tipp- ja keskastme õendusjuhtidele ning õdedele. Selle eesmärgi saavutamiseks kogutakse andmeid statsionaarsetest osakondadest üle Eesti erinevatest piirkondadest (Põhja-, Lõuna-, Ida- ja Lääne-Eesti) ning neid analüüsitakse nii kvantitatiivsete kui ka kvalitatiivsete uurimismeetodite abil. Saadud tulemused on oluliseks toeks õdede ja patsientide ohutuse tagamisel ning aitavad kaasa tervishoiuteenuse kvaliteedi paranemisele.

Projekt: Õendusüliõpilaste kutseidentiteedi kujundamine terviseteadliku elustiili kontekstis
Toetuse summa: 77 939,40€
Sisu: Õendusõpe peab ette valmistama spetsialiste, kes suudavad toime tulla stressirohke tööga. Lisaks oma rollile patsientide tervise edendajatena peavad õendusüliõpilased mõistma ka iseenda tervislike eluviiside olulisust. Projekti eesmärk on luua terviseteadlikku elustiili hõlmava kutseidentiteedi kujundamist toetav õppemudel õendusüliõpilastele. Selleks analüüsitakse õendusüliõpilaste õppekavasid rahvusvaheliselt ning koostatakse uuring kaasates õendusüliõpilaste ja õppejõudude seisukohti.

 

Image
Kaasrahastanud Euroopa Liit