Skip to main content

Well, Man? Men's Wellbeing and Health in a European Perspective 09.2010-08.2011

WELL, MAN? MEN´S WELLBEING AND HEALTH IN A EUROPEAN PERSPECTIVE
09.2010
08.2011
 
Meeste tervis ja heaolu avaldab mõju nii üksikisikule kui  tema perekonnale, madalama töövõime ja suuremate tervishoiukulutuste kaudu aga ka kogu ühiskonna majandusele. Me teame, et Euroopa meeste tervis on halvem, neil on rohkem sotsiaalseid probleeme ja nad surevad keskmiselt 5,3 aastat varem kui naised. Ehkki see on üldtuntud fakt, ei ole  teemat avalikel diskussioonide käigus, uurimistöödes ega sotsiaal- ja tervishoiusfääris siiani tõsisemalt käsitletud.     
 
Käesoleva intensiivprogrammi (IP) projekti eesmärgiks on juhtida probleemile suuremat tähelepanu ning anda soovitusi olukorra parandamiseks. Projekt läheneb meeste tervisele ja heaolule laiemast perspektiivist, kaasates nii füüsilise, vaimse, kultuurilise kui eksistentsiaalse aspekti. Kuue intensiivprogrammile eelneva õppetsükli jooksul koguvad üliõpilased  vastava maa  tüüpilist meest kirjeldavaid materjale, mida hiljem kursuse käigus rahvusvahelistes rühmades analüüsitakse ning kursuse lõpuks esitleb iga rühm kususe jookul tehtud töö sünteesina valminud Euroopa mehe olukorra  analüüsi.
 
Projekti koordinaator:

Thomas More Kempen University College, Belgia

 
Projekti partnerid:

Novia University of Applied Sciences, Soome
Tallinna Tervishoiu Kõrgkool, Eesti
Klaipeda College, Leedu

University of Cadiz, Hispaania
Atei of Thessaloniki, Kreeka
Technologico Ekpaideftiko Idryma Athininas, Kreeka
 
Tegevused:

 

15.05. 28.05.2011 TTK rektori käskkirjaga moodustatI WELLMAN2 (Well, MAN – Best Practices in Social and Health Care) projekti töömeeskond, mille liikmed osalevad WellMan2 intensiivkursustel Malle’s, Belgias ajavahemikul 15.05.-28.05.2011. Projekti töömeeskonna koosseisusu kuuluvad:
Projekti juht:  Ave Kõrve
Töömeeskonna liikmed: Liisi Aas, Jaanika Jõgi, Essi Vahtras, Merike Lauri.
 
.