Skip to main content

Õe õppekava üliõpilased ja õppejõud esindasid kõrgkooli rahvusvahelisel intensiivkursusel "Õenduse üliõpilaste vaimne tervis"

Õe õppekava üliõpilased ja õppejõud esindasid kõrgkooli rahvusvahelisel intensiivkursusel "Õenduse üliõpilaste vaimne tervis"

Kolmanda kursuse õe õppekava üliõpilased ja õppejõud esindasid Tallinna Tervishoiu Kõrgkooli rahvusvahelisel intensiivkursusel "Õenduse üliõpilaste vaimne tervis".

Kursus viidi läbi Islandi tervishoiukõrgkoolis, kus osales õenduse üliõpilasi kuuest Skandinaavi riigist: Norrast, Soomest, Taanist, Lätist, Islandilt ja Eestist.Õppepäevade raames oli võimalus kuulata loenguid, osaleda interaktiivsetes õppemängudes, teha grupitöid, vahetada kogemusi ja tutvustada enda kõrgkoole.

Kursusel jõuti järeldusele, et õe õppekava üliõpilaste vaimne tervis vajab kindlasti tähelepanu. Esineb ärevust, stressi ja depressiooni, samuti ei tule nad tihti toime aja planeerimisega ja ei oma piisavalt teadmisi tervisliku eluviisi tähtsusest õpingutega toimetulekul. Tõenduspõhiste uuringute tulemused toovad välja, et õpetajad peaksid tudengitele ise rohkem tähelepanu pöörama, sest tudeng ei pruugi osata ega söandada abi küsida. Samuti on oluline roll teekaaslsatel ja vastastikkusel toetamisel. Kursusel osalenud üliõpilased mõtlesid ka seda, kuidas märgata võimalikke kaasüliõpilasi, kes tulevad sõjakoldest.

Õppepäevad olid küll intensiivsed, aga sinna mahtus ka meelelahutust ja suhtlemist. Kursuse lõpetas imeline laguuni külastus.